Index Vakbarát Hírportál

Lapátra tették a 30 éves NFL MVP-t

2020.03.25. 09:22

A koronavírus-járvány árnyékában viszonylag csendesen alakul az NFL átigazolási piaca, ám a hatszoros Super Bowl-győztes Tom Brady csapatváltása után újabb nagyvad került a csapatok célkeresztjébe,

kedden ugyanis felbontotta a korábbi MVP, és Super Bowlig jutó irányító, Cam Newton szerződését a Carolina Panthers.

Ne maradjon le semmiről!

Newton sorsa tulajdonképpen tavaly novemberben megpecsételődött, amikor súlyos sérülése miatt kidőlt a szezonra, az őt helyettesítő Kyle Allen meglehetősen jó pótlóembernek bizonyult. A mozgékony, erős felépítésű – 196 centije mellé 111 kilós – Newton az elmúlt két szezonban sérülések miatt összesen egy szezonnyi időt töltött pályán, és mivel sokat is fizettek neki, illetve a tulajdonosváltáson áteső Panthersnél másképp képzelték el a jövőt, így megváltak tőle. A 2015-ös szezon MVP-je a 2018-as szezont vállsérülés, a 2019-es idényt pedig nagyon lassan gyógyuló lábfejsérülés miatt nem fejezte be.

Newton helyére Teddy Bridgewatert igazolta le a Panthers, akiben annyira bíznak, hogy a tavaly beugróként jól teljesítő Kyle Allent is elcserélték a csapattól.

A március 24-i szerződésbontás után azt írta Newton, hogy végre szabad és éhes, vagyis alig várja, hogy tárgyalhasson a csapatokkal.

Bezár az NFL is

Ez viszont nem lesz könnyű, hiszen a koronavírus-járvány miatt a csapatok nem utazgathatnak át Amerikán, hogy orvosi vizsgálatnak vessék alá a játékosokat, és magángépeket sem küldhetnek a kiszemelt célpontokért, vagyis ha sikerül is megegyeznie egy csapattal Newtonnak, nem lesz könnyű olyan orvost találni a vizsgálatok elvégzésére, aki a játékosnak és a kérdéses csapatnak is megfelel.

Közben az NFL vezére, Roger Goodell kedden arról értesítette a csapatokat, hogy helyi idő szerint szerda este 6-tól minden csapatlétesítménynek be kell zárnia. Egyedül a már megkezdett orvosi kezeléseket végző edzők és az azt kapó játékosok, a létesítmények nélkülözhetetlen dolgozói (igazgatók, biztonsági őrök, stb), és a létesítmények technikai rendszereit fenntartó emberek léphetnek be az egyes épületekbe.



Rovatok