Index Vakbarát Hírportál

Évekig fognak még beszélni az arizonai NFL-csodáról - videó

2020.11.16. 10:27
A Nemzeti Futball Liga (NFL) 10. fordulója sem keltett csalódást, fantasztikus egyéni megmozdulásokat és rendkívül kiélezett meccseket hozott. Sőt, volt, ahol a kettő együtt járt, az egyikről még nagyon sokáig fognak beszélni.

A szezon eddigi leglátványosabb hajráját hozta az Arizona Cardinals–Buffalo Bills összecsapás, amelynek utolsó játékát még évekig fogjuk viszontlátni. A vendégek a harmadik negyedben már 23–9-re is vezettek, de ezután zsinórban 17 pontot szereztek a hazaiak. A Bills a negyedik negyed végén azért támadott, hogy ismét előnybe kerüljön, fél perccel a vége előtt Josh Allen passzát parádés mozdulattal kapta el az end zone-ban az NFL egyik legjobb elkapója, Stefon Diggs.

Talán senki sem gondolta, hogy a meccset ennél egy jóval emlékezetesebb jelenetsor zárja majd. A Cardinalsnak fél perce maradt a csodára, de ez pont elég volt. Kyler Murraynek egyetlen választása volt, a Hail Mary, azaz egy körülbelül 50 yardos, kétségbeesett bomba az end zone felé az utolsó másodpercekben.

Szerencséjére az NFL másik top elkapója, DeAndre Hopkins járt arrafelé, aki három védő között húzta be a labdát, és ezzel a győzelmet is csapatának.

Tegyük hozzá, nem nyeretlen kétévesek gyűrűjében mutatta be ezt Hopkins, Jordan Poyer, Micah Hyde és Tre'Davious White is a jobbak közé tartoznak saját posztjukon. Csak hát DeAndre Hopkins az DeAndre Hopkins.

Az elkapás pillanatában szinte felrobbant a Twitter, a fél amerikai sportvilág az állát keresi azóta is.

Születtek különösen szép elkapások ebben a fordulóban, sőt, ugyanezen a meccsen is. Itt van például Cole Beasley egykezese az oldalvonal mellett.

A San Francisco 49ers veterán tight endje, Jordan Reed még mindig ámulatba tudja ejteni az embereket. Ezt honnan szedte össze?

A Green Bay Packers győzelem-vereség mutatója 7-2-re alakult, miután Aaron Rodgersék legyőzték az utolsó helyre hajtó Jacksonville-t. A klasszis irányító kedvenc célpontja, Davante Adams mellett ezúttal Marquez Valdes-Scantlinget is “etette”, aki 78 yardos touchdownt ért el úgy, hogy közben (egy védő segítségével) még a játékvezetőt is sikerült leültetnie.

Persze Adams is megmutatta magát.

Ezen a meccsen történt egy olyan jelenet is, ami inkább a hagyományos futballpályákra és nem az NFL-re jellemző. Myles Jack ezért kaphatna valamilyen díjat, és akkor meglenne a Jax szezonjának fénypontja is.

Egy félidőig bírta a tempót a Carolina Panthers Tom Brady és a Tampa Bay Buccaneers ellen. A mérkőzés első touchdownját Colin Thompson szerezte, akinek ez volt az első labdaérintése az NFL-ben.

A túloldalon Brady visszatalált jó formájához a múlt heti fiaskó után, 3 passzolt és egy futott hatpontossal, valamint 341 yarddal zárt. És végre Rob Gronkowski is Gronk-módba kapcsolt.

Persze az sem hátrány, ha az embert olyan futók segítik, mint Ronald Jones, aki 98 yardos touchdownt ért el. Ezzel ő lett az NFL történetének 4. játékosa, akinek összejött egy ilyen hosszú TD-futás, korábban csak Derrick Henry, Tony Dorsett és Ahman Green volt képes erre.

Nem csak a Cardinals–Bills meccs hozott kiélezett utolsó perceket. A Washington Football Team Alex Smith vezetésével 21 pontos hátrányból állt fel, ám az utolsó másodpercben jött Matt Prater, a Detroit Lions rúgója, aki 59 yardról pontosan célzott és megnyerte csapatának a találkozót.

Emellett értékesített egy 53 yardos field goalt is, pályafutása során ez volt a hetedik alkalom, hogy egy meccs alatt legalább két 50+ yardos rúgása is pontos volt, ami NFL-csúcs.

A 36 éves Smith egyébként egyre inkább belerázódik a játékba (horrorisztikus sérülése miatt ez volt az első meccs kezdőként az elmúlt két évben), karriercsúcsot döntött passzkísérletekben (55), pontos passzokban (38) és passzolt yardban is (390), azonban ez is kevés volt.

A Washington 2-7-tel áll, de még mindig megnyerheti az NFC Eastet, amely teljes gőzzel robog a “minden idők legrosszabb divíziója” titulus felé. A csoport négy csapata (Washington, Philadelphia, NY Giants, Dallas) 2-18-1-es mérleget tud felmutatni a divízión kívüli csapatokkal szemben, a 2 győzelem a valaha volt legkevesebb egy csoport tekintetében a 10. hét után.

A mezőnyben egyedüliként szászázalékos Pittsburgh Steelers megőrizte hibátlan mérlegét, ugyanis vasárnap könnyedén, 36-10-re verte csoportriválisát, a Cincinnati Bengals együttesét.

A Steelers irányítója, Ben Roethlisberger, aki a tavalyi szezont szinte teljesen kihagyta könyöksérülése miatt, ezúttal is nagyszerűen játszott: 333 yarddal és négy touchdown-passzal zárta a találkozót, miközben egyszer sem adta el a labdát. A hatszoros bajnok gárda még egyetlen szezonban sem rajtolt kilenc győzelemmel.

A forduló meglepetését az idén gyengélkedő New England Patriots szolgáltatta, amely hazai pályán 23-17-re legyőzte a tavalyi alapszakasz legjobbját, a Baltimore Ravens együttesét. A találkozót szakadó esőben és orkán erejű szélben rendezték, ahogy több más keleti parti mérkőzést is.

NFL, alapszakasz, 10. játékhét:

Cleveland Browns–Houston Texans 10–7

Detroit Lions–Washington Football Team 30–27

Green Bay Packers–Jacksonville Jaguars 24–20

New York Giants–Philadelphia Eagles 27–17

Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers 23–46

Las Vegas Raiders–Denver Broncos 37–12

Miami Dolphins–Los Angeles Chargers 29–21

Arizona Cardinals–Buffalo Bills 32–30

Los Angeles Rams–Seattle Seahawks 23–16

New Orleans Saints–San Francisco 49ers 27–13

Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 36–10

New England Patriots–Baltimore Ravens 23–17

csütörtökön játszották:

Tennessee Titans–Indianapolis Colts 17–34



Rovatok