Index Vakbarát Hírportál

Egy felfoghatatlan edzői döntés is kellett Tom Brady 10. Super Bowljához

2021.01.25. 08:45
A címvédő Kansas City Chiefs és a Tampa Bay Buccaneers jutott be a döntőbe a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Előbbi a Buffalo Billsnél bizonyult jobbnak az Amerikai főcsoport (AFC) fináléjában, utóbbi pedig a Green Bay Packerst győzte le – vendégként – a Nemzetiben.

A KC-ben játszhatott az előző héten agyrázkódást szenvedő irányító, Patrick Mahomes, aki 325 yardot és három touchdownt passzolt. Kedvenc célpontjai is jól teljesítettek, a tight end Travis Kelce 13 elkapásból 118 yardot és két TD-t, az elkapó Tyreek Hill pedig 9 elkapásból 172 yardot szerzett. A túloldalon Josh Allen jóval pontatlanabb volt (48 próbálkozásából csak 28 volt sikeres), két touchdown mellett egyszer a labdát is eladta.

A Bills úgy veszített 38–24-re, hogy az első negyed után még 9–0-ra vezetett.

Az NFC-ben a vendég Buccaneers szinte végig vezetett a mérkőzésen (0–0-nál és 7–7-nél volt csak egyenlő az állás), a félidő után már 28–10-es előnyben volt. Ekkor azonban jött egy gyors touchdown a Green Baytől, aztán Tom Brady egymás után három drive-ban is eladta a labdát, így a Packers többször is a vezetésért támadhatott, de nem tudott eredményes lenni. Az utolsó támadássorozatnál a hazaiak eljutottak a célzóna közelébe, 

de három kísérletből nem sikerült bejutniuk, Matt LaFleur vezetőedző pedig megdöbbentő módon, két perccel a vége előtt nyolcpontos hátrányban mezőnygólt rúgatott csapatával.

A labda visszakerült a Tampához, amely egy védőszabálytalanságnak köszönhetően le tudta pörgetni az órát, és bejutott a döntőbe. Ezzel Bruce Arians együttese lesz az első csapat, amely hazai pályán játszhat nagydöntőt.

Az NFL február 7-i fináléját, az 55. Super Bowlt 22 ezer néző tekintheti majd meg a helyszínen, a 70 ezer férőhelyes Raymond James Stadionban.

NFL, főcsoportdöntők:

AFC:
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 38–24

NFC:
Green Bay Packers–Tampa Bay Buccaneers 26–31



Rovatok