Index Vakbarát Hírportál

A Viking-sztár kezdi levetkőzni a Garfield-módot

cousins
2021.12.21. 09:36
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójában két hétfő esti mérkőzést is rendeztek a koronavírus-járvány miatt, mindkettőn a vendégek nyertek.

A Minnesota Vikings Justin Jefferson elkapott touchdownjával szerzett vezetést a csoportrivális Chicago Bears otthonában, majd egy mezőnygólváltást követően Ihmir Smith-Marsette is pontokra váltotta Kirk Cousins passzát. A meccs utolsó pillanataiban Justin Fields is kiosztott egy touchdownátadást Jesper Horstednek, így a Vikingek 17–9-re győztek, és sorozatban a 11. meccsüket játszották, amelyen a végén a különbség nem volt nagyobb, mint egy labdabirtoklásnyi.

Bár a meccs egyértelmű esélyese a Minnesota volt, azért aggodalomra adhatott okot Kirk Cousins „Garfield-módja”, a Vikingek irányítója karrierje ELSŐ KILENC HÉTFŐ ESTI RANGADÓJÁN ALULMARADT, MOST VISZONT EGYMÁS UTÁN MÁSODSZOR IS NYERT, ÍGY 2–9-re JAvította mérlegét.

A Las Vegas Raiders a Covid miatt erősen megtépázott Cleveland Browns vendége volt, és nem is kezdett rosszul, Bryan Edwards 5 yardos elkapásával és Daniel Carlson közeli mezőnygóljával 10–0-ra vezetett a szünetben. Bár a végül 91 yardot futó Nick Chubb idei nyolcadik TD-jével kozmetikázott (ezzel Jim Brown mellett az első játékos lett, akinek az első négy idényében egyaránt összejött legalább nyolc pontszerzés), Carlson újabb mezőgóljával 13–7-re alakult a vendégek előnye. 

Harrison Bryant hatyardos elkapásával fordított a házigazda, de a meccs utolsó másodpercében Carlson 48 yardról is eredményes volt (egy időkérés miatt kétszer is), a Raiders is végül csak megnyerte a meccset (14–16).

Derek Carr a 2014-es debütálása óta a 28. meccsnyerő támadássorozatot vezette, ami azóta holtversenyben a legmagasabb szám a ligában.

A meccsnyerő rúgás

Az eredményeknek köszönhetően a Minnesota, a Cleveland és a Las Vegas mérlege is 7–7-re módosult, a Chicagóé immár 4–10, és elbúcsúzhat a playofftól.

NFL 2021, ALAPSZAKASZ

15. FORDULÓ

Cleveland Browns – Las Vegas Raiders 14–16

Chicago Bears – Minnesota Vikings 9–17

(Borítókép: Armando L. Sanchez/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images)


Rovatok