Index Vakbarát Hírportál

Az egykori Dallas Cowboys-játékost holtan találták meg lakásában

GettyImages-135530708
2022.06.02. 12:26
Mindössze 38 éves volt a Dallas Cowboys és a Chicago Bears korábbi kiválósága, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) hét szezont lehúzó futó.

A San Franciscó-i rendőrség szerdán holtan találta a Dallas Cowboys játékosát lakásában.

A szívszorító esetről a dallasi csapat Twitter-közleményben értesítette a szurkolókat:

Marion egy régimódi, kőkemény futballista volt, aki minden játékban a győzelemre törekedett. Szenvedélyesen szerette a focit, az edzőit és a csapattársait. Szívünk mélyen együttérzünk Marion családjával és barátaival ebben a nehéz időszakban.

A halál oka egyelőre ismeretlen. Barber június 10-én ünnepelte volna születésnapját.

Hét szezont játszott az NFL-ben

Barbert 2005-ben 109. helyen draftolta le a Dallas Cowboys, ahol karrierje nagy részét – 6 évet – töltött. 2007-ben beválasztották a Pro Bowl-keretbe, miután 975 yardot és 10 touchdownt szerzett a szezonban. Utolsó aktív évét a Chicago Bearsben töltötte, de még a 2012-es szezon megkezdése előtt. Barber 6110 szerzett yarddal és 59 touchdownnal fejezte be pályafutását.

Balhéi a visszavonulása után

Barber élete a visszavonulása után sem vált eseménytelenné. 2014-ben a mansfieldi rendőrség őrizetbe vette és mentális egészségügyi vizsgálat céljából kórházba szállította. 2019-ben tartóztatták le kétrendbeli garázdaság miatt egy 2018-as incidens miatt, amelyben a gyanú szerint két autót rongált meg

A Star-Telegram egyik forrása szerint Barber 2012-es visszavonulása óta kétszer került kórházba mentálhigiéniai vizsgálatok miatt.

A Dallas Cowboys másik korábbi kiválósága, Dez Bryant Twitter-bejegyzésben búcsúzott az ikonikus huszonnégyestől.

(Borítókép: Doug Pensinger / Getty Images)



Rovatok