Index Vakbarát Hírportál

Óriási tömegverekedés a Super Bowl döntőseinek edzésén

2022.08.26. 16:33
Ritkán látott tömegverekedésbe fulladt a tavalyi döntősök edzése, ahol a Los Angeles-i csapat sztárja, Aaron Donald sisakkal ütötte ellenfeleit.

Közös edzést tartottak a profi amerikaifutball-liga, vagyis az NFL tavalyi döntősei, a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals. Mint ismert, magyar idő szerint február 14-én hétfő hajnalban találkoztak egymással legutóbb a csapatok az 56. Super Bowlban, ahol egy végletekig kiélezett mérkőzésen 23–20-ra győzött a Matthew Stafford vezette Los Angeles-i csapat.

Az első viszontlátás

Az előző bajnokság döntője óta először találkozott egymással a két csapat, ezúttal közös edzéssel készültek a közelgő szezonra. A kezdetben békés körülmények között zajló tréning azonban csúnya véget ért, hatalmas tömegverekedés robbant ki, ahol több játékosról is lekerült a sisak. A címvédő Los Angeles-i csapat talán legjobb játékosa – aki nyáron rekordösszegért hosszabbított a Ramsszel – teljesen elvesztette a fejét, és saját sisakjukkal kezdte ütni a Bengals játékosait.

Noha az amerikai futballhoz elengedhetetlen az agresszió, ilyen jeleneteket szerencsére ritkán lehet látni. Ez a verekedés kísértetiesen hasonlít egy 2019-es esethez, ahol a 11. fordulóban a Pittsburgh Steelers és a Cleveland Browns mérkőzésén láthatott hasonlót a nagyérdemű. Akkor a Steelers irányítója, Mason Rudolph hergelte fel annyira Myles Garretet, hogy leszedte a pittsburghi játékos sisakját, és azzal kezdte verni. A dolog érdekessége, hogy akkor is érintett volt az AFC Északi csoportja, hiszen a Pittsburgh és a Cleveland is itt szerepel, a mostani esetben pedig a Cincinnati csapata képviselte az északiakat.

Garret cselekedetét akkor egy hatmeccses eltiltással jutalmazta a liga, erre azonban most nincs hatásköre, hiszen az edzésen történtek miatt nem szabhat ki semmilyen büntetést az NFL, a Rams pedig várhatóan nem fogja legjobb játékosát eltiltással fegyelmezni.



Rovatok