Index Vakbarát Hírportál

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kritikus állapotban szállították kórházba az NFL-játékost egy ütközés után

2023.01.03. 08:15
Kritikus állapotban van Damar Hamlin NFL-játékos, miután élő adásban összeesett egy csúcsidőben közvetített mérkőzésen.

A Buffalo Bills 24 éves játékosa egy ütközést követően került a földre a Cincinnati Bengals elleni meccs első negyedében. Hamlin ezután felállt, majd rögtön összeesett. Ezt követően több mint 30 percig ápolták a pályán, majd egy közeli kórházba szállították. Az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) félbeszakította a mérkőzést az incidens után – írja a BBC

Az orvosi csapat azonnal oxigént adott a játékosnak és újraélesztésbe kezdett, amely sikerrel járt. A játékos pulzusa helyreállt, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták és kritikus állapotban szállították kórházba. A televíziós közvetítés pedig nem mutatta a történteket, miközben a stadion közönsége teljes csöndben szorított a játékos életéért. A többi csapattárs és ellenfél könnyek között várta a fejleményeket. 

Hamlin egyik képviselője Twitteren jó hírekkel szolgált: 

Az életjelei már normálisak, most altatásban és lélegeztetőgépen van. Az állapotát folyamatosan figyelik 

– írta Jordon Rooney.

A mérkőzést az NFL felfüggesztette, majd később elhalasztotta. Az újrajátszásról egyelőre nincs hír, de mivel most hétvégén már az alapszakasz utolsó hetére kerülne sor, jövő héten pedig kezdődik a rájátszás, nem lesz könnyű új időpontot találni.

A találkozó az amerikai főcsoport végső helyezéseinek a szempontjából is fontos: a Bills 12/3-as, a Bengals 11/4-es győzelmi mutatóval áll.

Rovatok