Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a kórházból a pályán összeeső NFL-játékost

2023.01.10. 09:01
Kiengedték a cincinnati kórházból és hazautazott Buffalóba Damar Hamlin azt követően, hogy múlt hétfőn mérkőzés közben a pályán összeesett és szívrohamot kapott az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A Buffalo Bills 24 éves játékosát az elmúlt egy hétben kezelő szakemberek szerint zökkenőmentes volt a védő repülőútja, ápolása pedig Buffalóban folytatódik tovább.

Megerősíthetem, hogy jól van és rehabilitációja új szakaszába lépett

– mondta kezelőorvosa a sajtónak.

Az amerikaifutball-játékos a házigazda Cincinnati Bengals 7–3-as vezetésénél az első negyedben egy ütközést követően összeesett a pályán és szívrohamot kapott. Többször is újraélesztették, és bár pulzusa visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, de a kórházban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették. Beszámolók szerint még csütörtökön is kritikus volt az állapota.

Hamlin pénteken a lélegeztetőcső eltávolítása után már önállóan vett levegőt, míg klubja Twitteren arról számolt be, hogy a péntek reggeli csapatértekezleten online becsatlakozott, és azt mondta: szeretlek titeket, fiúk. Kezelőorvosa rámutatott: a friss fejlemények „igazán jó fordulópontot” jelentenek a felépülésében, amelyben ugyanakkor még hosszú út áll előtte. 

A Cincinnati–Buffalo-találkozót a liga pénteken közzétett döntése értelmében nem játsszák le, így a két csapat eggyel kevesebb meccsel zárta az alapszakaszt.

MTI  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok