Index Vakbarát Hírportál

Ijesztő sérülés az NFL-ben, mentőautó vitte le a pályáról a Buccaneers elkapóját

2023.01.17. 09:19
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga Wild Card-körének záró mérkőzésén 31–14-re győzött a Dallas Cowboys a Tampa Bay Buccaneers otthonában. A találkozó utolsó játékrészében a hazaiak játékosa, Russell Gage súlyosnak tűnő fejsérülést szenvedett, mentőautó vitte le a pályáról, azóta pedig kórházba került.

A Buccaneers elkapóját, Russell Gage-et a negyedik negyed végén mentőkocsival vitték le a pályáról. A szurkolók feje duplán fájhat, hiszen kedvenceik sima, 31–14-es vereséget szenvedtek a Dallas Cowboys ellen és búcsúztak a szezontól.

Gage a pálya közepén ejtett el egy felé érkező passzt, majd rögtön kapott egy hátulról érkező ütést a Cowboys védőjétől, Donovan Wilsontól. Az elkapó az ütés után láthatóan megpróbált felállni, de nem tudott, így mentőautóval vitték le a pályáról. Az ijesztő képsorok láttán hatalmas döbbenet ült ki a játékosok arcára.

A Buccaneers edzője, Todd Bowles a meccs után azt mondta az újságíróknak, hogy Gage éppen a kórházba tart, agyrázkódást szenvedett, de megvizsgálják egy esetleges nyaksérülés gyanúja miatt is. Bowles hozzátette, hogy Gage mozgatta az ujjait, ami bizakodásra adhat okot.

Az eset csupán két héttel azután történt, hogy a Bills védője, Damar Hamlin egy ütközést követően összeesett a pályán és szívrohamot kapott. A játékost többször is újraélesztették, majd kórházba vitték

A 24 éves Hamlint azóta kiengedték a cincinnati kórházból és hazautazott Buffalóba. A légzését segítő csövet korábban már eltávolították, így magától tud levegőt venni. A kezelőorvosa szerint a friss fejlemények bizakodásra adhatnak okot a felépülését illetően, melyben ugyanakkor még hosszú út áll előtte. 

Rovatok