Index Vakbarát Hírportál

Tom Brady könnyek között jelentette be: végleg visszavonul

GettyImages-1456973776
2023.02.01. 14:35
Tom Brady hétszeres Super Bowl-bajnok, amerikai futballirányító a közösségi médiában jelentette be: végleg visszavonul az élsporttól.

A 45 éves irányítóval kapcsolatban majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt láttak napvilágot hírek visszavonulásáról, azonban ezt később Brady maga cáfolta, és a jelenleg zajló szezonban is pályára lépett csapatában, a Tampa Bay Buccaneersben.

A floridai csapat már elhasalt a rájátszásban, Bradyéket a Dallas Cowboys búcsúztatta, majd az irányító február első napján saját szavaival jelentette be: 

végleg visszavonul.

Minden idők egyik, ha nem a legjobb játékosa páratlanul sikeres karriert zár le: 23 szezon alatt hét Super Bowlt nyert, amivel rekorder, ráadásul egy franchise-nak sincs annyi SB-győzelme, mint neki. 

AZ NFL TÖRTÉNELEMKÖNYVÉT GYAKORLATILAG KISAJÁTÍTOTTA, ALIG VAN OLYAN CSÚCS, AMIT NEM Ő TART.

Többek között övé a legtöbb győztes meccs, a legtöbb pontos passz, a legtöbb TD-passz és a legtöbb passzolt yard is, mind az alapszakaszban, mind a playoffban. Nála több fordítást senki sem vitt véghez, ezek közül a legemlékezetesebb, amikor 2017. február 5-én az Atlanta Falcons ellen játszott Super Bowlt 28–3-as hátrányból nyerte meg a New England Patriotsszel.

A massachusettsi együttest aztán 2020 tavaszán elhagyta, és a Tampa Bay Buccaneershez igazolt, amellyel rögtön első évében bajnok lett. Végül ez volt pályafutásának utolsó bajnoki címe, míg karrierje utolsó szezonját válása két gyermeke anyjától is beárnyékolta. 

A 45 éves legenda pályafutásáról itt írtunk bővebben. 

 (Borítókép: Getty Images)



Rovatok