Index Vakbarát Hírportál

Lángoló autó sofőrjének az életét mentette meg az NFL-játékos

GettyImages-1457728366
2023.03.07. 12:37
Életet mentett K. J. Osborn, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Minnesota Vikings játékosa. A 25 éves elkapó három segítő társával együtt egy lángoló autó mozgásképtelen sofőrjét menekítette ki a járműből.

K. J. Osborn egy podcastben mesélt a történtekről, és elmondta: sosem gondolta volna, hogy valaha ilyen szituációban találja magát. A Vikings játékosa éppen egy Uberben utazott Austinban, amikor arra lett figyelmes, hogy egy másik jármű egy hídnak ütközött. 

Jobbra néztem, és ott volt egy autó a híd alatt, ami lángokban állt. Egyből arra gondoltam, hogy hatalmas kockázat a jármű közelébe menni, mert bármikor felrobbanhat, de nem tudtam tétlenül nézni a balesetet. A sofőröm odament az autóhoz, kinyitotta az ajtót. Láttuk, hogy életben van az autóban ragadt ember, de nem tud mozdulni. Hatalmas lángok voltak, mégis sikerült kihúznunk az autóból. Aztán a vállamra vettem, és tíz-tizenöt métert cipeltem, minél távolabb a lángoló járműtől. A rendőrök azt mondták, hogy megmentettünk egy emberéletet

– emlékezett vissza Osborn, akit a sofőrön kívül még két járókelő segített a mentésben. Közösségi oldalain néhány képet meg is osztott a történtekről, a leírásban pedig kiemelte: jó helyen, jó időben.  

A 25 éves amerikai futballista 2020-ban került az NFL-be, csapata a játékosbörze ötödik körében hívta le a listáról. Az élsport mellett bűnügyi igazságszolgáltatást tanul mesterszakon abban a reményben, hogy karrierje után az FBI-nak vagy az amerikai titkosszolgálatnak dolgozhat.

(Borítókép: Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok