Index Vakbarát Hírportál

Rákot diagnosztizáltak az NFL-játékosnál, visszavonul a futballtól

2023.03.23. 14:51
Foster Moreau, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Las Vegas Raiders játékosa bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála, így visszavonul az élsporttól.

Szerencsés egybeeséseknek köszönhetően ez a szabadügynöki időszak megváltoztatta az életemet. A New Orleans Saints orvosai által elvégzett rutinvizsgálatok kimutatták, hogy Hodgkin-limfómám van, így visszavonulok a futballtól

– írta a közösségi médiában a 25 éves sportoló. Moreau éppen a Saints csapatánál járt orvosi vizsgálaton, amikor fény derült betegségére. A Hodgkin-limfóma egy hermatológiai, a nyirokrendszert érintő rosszindulatú daganatos megbetegedés.

Moreau az elmúlt négy idényt a Las Vegas – korábban Oakland – Raidersben töltötte, a 2022–2023-as kiírás után szabadon igazolhatóvá vált. Betegsége miatt így nem fog aláírni egyetlen csapathoz sem.

Az Amerikai Rákellenes Társaság szerint a Hodgkin-limfómával diagnosztizált betegeknél a túlélési arány nagyjából 89 százalék. Természetesen a rák stádiuma és a személy életkora befolyásolhatja ezeket az arányokat.

Ezúttal egy új ellenféllel kell megküzdenem: a rákkal. Hálás vagyok a támogatásért azoknak az embereknek, akik végig kitartanak mellettem. Mindezek után megyek, szétrúgom ennek a dolognak a fenekét, és visszatérek ahhoz, amit szeretek

– tette hozzá Moreau.



Rovatok