Index Vakbarát Hírportál

Letaposták a cipőjét, mezítláb küzdött a vb-döntőben

2015. augusztus 25., kedd 23:16

A pekingi atlétika-világbajnokság női 1500 döntőjében Genzebe Dibaba őrült tempót diktálva mindenkit meglepett, de a korábbi világbajnok Jenny Simpson nem csak ezért maradt le. Az utolsó körülbelül hatszáz métert részben mezítláb tette meg, bal lábáról letaposták a cipőjét.

„Dibaba megindult, körülbelül 700 méter volt hátra, és valaki a sarkamra taposott, ekkor még csak lecsúszott. Elég intenziv volt a lökdösődés, itt veszítettem el a cipőm. Ezután megpróbáltam úgy szorítani a lábujjaimmal, hogy fennmaradjon rajtam, de 600 körül végül feladtam, és lerúgtam a cipőmet" – nyilatkozta az Universal Sportnak.

Jenny Simpson kicks off her shoe (far right) with 600 meters to go, then shows her bloodied foot post race. pic.twitter.com/9V36UoHodH

— Nick Zaccardi (@nzaccardi) 2015. augusztus 25.

Így esélye sem volt hajrázni, a 11. lett 2011 világbajnoka. Azt mondta, eszébe sem jutott, hogy feladja a versenyt, olyan keményen futott, ahogy csak tudott. A lába megsérült, a borítás miatt sebes lett, de Twitterén már azt írta, minden rendben vele, ellátták a csapatorvosok.

Rovatok