Index Vakbarát Hírportál

Úgy durcáskodott, mint egy gyerek, nem hagyta magát kizárni

2015. augusztus 26., szerda 10:57

A pekingi atlétikai világbajnokságon a 110 méteres gátfutás nem ment le minden gond nélkül. Kizárások és csúnya bukások követték egymást.

Mindjárt az első futamban kiszórták a német Alexander Johnt, mert kiugrott a rajtnálc. Nem volt látványos a bemozdulása, de a rajtgép egy tizednél kevesebbet mért, így el kellett hagynia a pályát, amire nem volt könnyű rávenniük a versenybíróknak.

A trinidadi Mikel Thomasnak sem volt érvényes eredménye az első futamban, pedig ő még célba is ért. Thomas az első gátról lejőve megbotlott, és így a másodikat telibe kapta, szinte lefejelte.

A második futamban az amerikai Ronnie Ash kezdett hisztizni, neki is kiugrásért mutatták fel a piros lapot, de nem volt hajlandó elhagyni a pályát, folyamatosan tagadta, hogy hibázott volna. Még akkor sem volt meggyőzve, mikor a versenybírók megmutatták neki, 24 ezrednél érzékelt a rajtgép bemozdulást. Percekig állt a verseny, úgy tűnt, Ash hasonló műsort fog levágni, mint Jon Drummond 2003-ban, a százas döntőben, de végül elhagyta a pályát. Igaz, ott is vitatkozott még egy sort a bírókkal, akik azt sem hagyták neki, hogy kimenjen a stadionból.

A megismételt rajtnál ezután Petr Svoboda ugrott ki, 48 ezredet mért neki a túl érzékenynek tűnő rajtgép. Ronald Forbes ennél a visszalőtt startnál bukott egyet, felakadt az első gátban.

Az ötödik futamban a táv felénél a kínai Honglin Zhang kapott látványosan a hátához. A futót végül kerekes székbe ültetve vitték le a pályáról.

Rovatok