Index Vakbarát Hírportál

A világcsúcstartó futó edzőjének szobája tömve volt doppingszerekkel

2016. június 21., kedd 17:35

Nagy bajban lehet az utóbbi évek vitathatatlanul legjobb közép- és hosszútávfutó nője, Genzebe Dibaba, mert a spanyol rendőrök doppingszerek birtolásáért letartóztatták edzőjét, Jama Adent.

Az edző csoportjával, köztük Dibabával a spanyolországi Sadabellben készül a nyáron, egy ottani hotelben csapta le rá a rendőrök, miután a helyi doppingellenes ügynökségtől kaptak megbízhatónak tűnő információkat. 

Detienen a Jama Aden en Sabadell por dopaje @linformatiu_tve @telediario_tve @mossoscat pic.twitter.com/NJjXLInwzR

— Carol Espona (@CarolEspona) 2016. június 20.

Az akció sikeres is lett, mert az edző szobájában EPO-t és más doppingszereket is találtak, írja a Trackarena. A spanyol törvények szerint a doppingolás elősegítéséért két év börtön is kiszabható. Adennek nem ez az első gyanús ügye, tavaly két atlétája (Laila Traby és Hamza Driouch) is megbukott a doppingellenőrzésen. 

Az atlétika az utóbbi években amúgy is a doppingolásról szól, a legnagyobb atlétákról derült ki, hogy tiltott szereket használnak. Dibaba eddig nem produkált pozitív eredményeket, de ha az évtizedes rekordokat döntő etióp futóról is bebizonyosodna, hogy csalt, a sportág olyan pofont kaphat, amiből a többivel együtt már nehéz lesz felállnia.

Rovatok