Index Vakbarát Hírportál

Sokkot kapott a saját világcsúcsától

2017. július 10., hétfő 10:31

A gyaloglás nem tartozik a legnépszerűbb atlétikai számok közé, de ezen azzal is próbálnak javítani, hogy az utcáról beviszik a stadionokba. A londoni Gyémánt Ligán egy mérföldön versenyeztek, Tom Bosworth világcsúccsal nyert. Arckifejezésénél nem is kell jobb reklám a gyaloglásnak.

A világversenyeken csak 20 és 50 kilométeres számokat rendeznek, de nem sokan néznék végig, ahogy a stadionban 50 vagy 125 kört tesznek meg a gyaloglók. Szerencsére rövidebb távokon is versenyeznek, mégha azok elismertsége nem is akkora. Ez persze könnyen megváltozhat.

Londonban egy mérföldön, négy körön versenyeztek. Bosworth elég könnyedén ellépett a többiektől, csak az ideje volt kérdéses. Már a célegyenesben ünnepeltette magát, aztán sokkot kapott, amikor megtudta, hogy 5:31.08-as ideje világcsúcs is.

„Valami különlegeset akartam csinálni, hisz először került be a gyaloglás a Gyémánt Ligába. Egy olyan szám, mint az enyém, nem látható túl gyakran a tévében, és sokan értetlenkedve fogadják. Azt hiszem, ma egy nagyszerű rekláma volt a gyaloglásnak" – mondta Bosworth, aki Twitterén kicsit szabadabban fejezte ki magát. „Szent szar! Világcsúcs!"

Rovatok