Index Vakbarát Hírportál

A nyúl se látott, se hallott

2017. július 17., hétfő 19:39

A rabati Gyémánt Liga zárószáma a 3000 méteres síkfutás volt. Nem véletlenül. A helyi sztárt, Abdelaati Iguidert akarták ünnepelni. Végül volt is miért, de már a rajt nagyon emlékezetes lett.

Közép- és hosszútávfutásban nem a rajtnál nyert századok döntenek, ezért elég ritka, hogy kiugrik valaki. Most megtörtént, vissza is lőtték a rajtot. Ezt egy futó kivételével mindenki észrevette. A nyúlként szerződtetett Adil Briami viszont ment tovább, mintha mi sem történt volna. Nagy iramban végig is nyomta az első kétszáz métert. Ott is csak azért állt meg, mert a bírók leintették.

 Briami aztán az újra elindított futamon is élre tört és tette a dolgát. Iguider is, jól hajrázva győzött a spanyol Adel Mechaal előtt. 

Férfi 3000 méter akadályon sem ment mindenkinek simán a verseny. A marokkói Sigueni a mezőny közepén haladva egyszerűen nekiszaladt a vizesárok előtti akadálynak. Eléggé zavarba jöhetett, mert meg sem próbált az akadály fölött átjutni, kikerülte, ahogy a vizesárkot is.  Ekkor még tovább futott, de végül nem fejezte be a versenyt. A marokkóiak azonban így is örülhettek, mert El Bakkali nyerte meg a futamot.

Rovatok