Index Vakbarát Hírportál

Túl magas akadályt kaptak a nők, verseny közben jött a barkácsolás

2018. június 8., péntek 14:45

Az oslói Gyémánt Ligán a női 3000 méteres akadályfutás résztvevői azzal szembesültek, hogy az egyik akadály jóval magasabb a többinél. A rendezők nem fújták le a futamot, közben próbálták meg helyrehozni a hibájukat.

A férfiaknál a szabályok szerint az akadályok 91,44, míg a nőknél 76,2 centiméteresek. Oslóban valamiért az előbbi magasságúból is feltettek egyet a pályára. A futók természetesen már az első körben észlelték a különbséget. A mezőny eleje még vette az akadályt, de a hátul érkezőknek már voltak problémáik, a jamaicai Aisha Praught beleszaladt majd átmászott rajta, a vb-ezüstérmes Courtney Freirchnek is le kellett lassítania.

A világbajok Emma Coburn az akadályvétel után egyből integetni és kiabálni kezdett a tribün felé, hogy nincs rendben a gát.

A szervezők azonnal nem tudtak reagálni, még a második körben is a magas gáton ugrottak át a versenyzők. Csak akkor intézkedtek, amikor Coburn férje és edzője, Joe Bosshard jelezett nekik. A harmadik körre félmegoldás született, csak az egyik oldalán tudták leengedni a helyes magasságra. A negyedik körtől aztán már rendben volt minden.

A futamot a kenyai Hyvin Kiyeng nyerte 9:09.63-mal, második Coburn lett 9:09.70-nel, Daisy Jepkemei 9:16.87-tel futott be harmadikként.

Rovatok