Index Vakbarát Hírportál

Gyémánt Liga: Baji Balázs negyedik lett

2018. július 5., csütörtök 22:14

Baji Balázs a negyedik helyen ért célba férfi 110 m gáton csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat lausanne-i állomásán, amit az orosz Szergej Subenkov nagyszerű idővel győzött.

A 2015-ben világbajnok Subenkov a hétfői Gyulai István Memorialhoz hasonlóan ismét óriási fölénnyel nyert, hiába volt ott a mezőnyben a világbajnoki bronzérmes magyar mellett többek között az olimpiai és vb-címvédő jamaicai Omar McLeod és a világcsúcstartó amerikai Aries Merritt is.

Subenkov 12.95 másodperces idővel ért célba, így a Székesfehérváron elért ranglistavezető eredményétől mindössze három századdal maradt el. A második amerikai Devon Allen 13.29-et futott, Baji 13.36-tal lett negyedik.

A 800 méteren olimpiai és világbajnok Caster Semenya 1500 méteren indult, de csak a hatodik lett. A dél-afrikai futó szombaton Párizsban fantasztikus 1:54.25 perces idővel nyerte meg a kétkörös távot, csütörtökön este azonban a hosszabbik középtávfutó számot választotta és már másfél körrel a vége előtt elszálltak a győzelmi esélyei.

Férfiak:

Nők:

Rovatok