Index Vakbarát Hírportál

Képtelenség volt dönteni, kié a 400 gát a győri ifi Eb-n: 2 arany lett, egyik magyar

2018. július 9., hétfő 09:32

A Győrben rendezett U18-as atlétikai Európa-bajnokság egyetlen magyar aranyérmét a 17 éves Huller Dániel szerezte 400 méteres gátfutásban. A döntője elég emlékezetes lett, még a célvonalon sem vezetett, holtversenyben, ezredmásodpercre azonos idővel lett Európa-bajnok a francia Martin Fraysse-szal.

Fraysse elég erősen kezdett, száz méter után már látványosan ő vezetett, még az utolsó gáton is előnyben volt, de ekkor jött a mezőnyben legrosszabbul rajtoló, de a második kétszázat jobban beosztó magyar futó és lépésről lépésre közeledett a franciához, majd bedobta magát a célba. Elsőre is nehéz volt eldönteni, hogy melyikük ért be hamarabb, de Huller úgy érezte, ő nyert, el is kezdett ünnepelni.

Tényleg Európa-bajnok lett, de a célfotó azt hozta ki, hogy Fraysse ezredmásodpercre ugyanannyit futott (az atlétikában amúgy századokra mérnek). Mindkettejüknek 50,630-at mértek, ez egyben Európa-bajnoki csúcs is. Huller pedig saját országos csúcsát javította tovább.

A gátasnak elég jól sikerült a formaidőzítése, három héttel ezelőtt futott korosztályos magyar rekordját (51,85) több mint egy másodperccel tudta megjavítani.

Rovatok