Index Vakbarát Hírportál

Gyémánt Liga: Coleman a világ idei legjobbjával nyerte a 100 métert

2019. június 13., csütörtök 22:44

Az amerikai Christian Coleman a világ idei legjobb eredményével, 9.85 másodperccel nyerte a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét csütörtökön este az oslói Gyémánt Liga-viadalon, melyen Wagner-Gyürkés Viktória egyéni rekorddal a 15. lett női 3000 m akadályon.

A csütörtökön százon idénycsúcsot futó, 60 méteren világcsúcstartó amerikai sprinternek Oslóban nem kellett megküzdenie honfitársával, Noah Lyleszal, aki Sanghajban célfotóval legyőzte őt. A 23 éves Coleman így nyugodtan futhatott, senki nem akadt a mezőnyben, aki veszélyes lehetett volna rá.

A 2017-es világbajnokság ezüstérmese az esélyeknek megfelelően sima győzelmet aratott, méghozzá 9.85 másodperces idővel, azaz egy századot faragva az eddigi ranglistavezető eredményen, amit Lyleszal közösen birtokolt.

A norvég közönség számára egyébként nem a 100 m volt a fő szám a versenyen, hanem a 400 m gátfutás, ahol egyik legnagyobb kedvencének, Karsten Warholmnak drukkolhatott a hazai közönség. Warholm egy emlékezetes futással köszönte meg a támogatást, óriási előnnyel győzve és egyben 47.33 másodpercre javítva az Európa-csúcsot.

Az olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita nem indult a versenyen, a 26 éves Wagner-Gyürkés Viktória viszont ott volt Oslóban. A 3000 akadályon induló atléta 9:34.56 perces eredménnyel ért célba, csaknem egy másodperccel megjavítva egyéni rekordját, és tovább közelítve az olimpiai szintidőhöz, ami 9:30.00 perc.

Eredmények (a verseny honlapja alapján):

férfiak:

nők:

Rovatok