Index Vakbarát Hírportál

Végigsprintelt egy kört tök egyedül, miközben nem is volt verseny

2019. július 13., szombat 13:03

A monacói Gyémánt Liga legbizarrabb jelenetét a férfi 400 méteres síkfutás hozta, ahol az egyik induló egyedül lefutotta a teljes távot, miközben kiugrás miatt visszalőtték a startot. 

A 400-as futam rajtjánál az amerikai Khamari Montgomery hibázott, túl hamar indult, ezt jelezte is az elektronikus rendszer. Ennek ellenére nem minden futó állt le. A szélső, 6-os, 7-es és 8-as pályákon futottak tovább.

A hatoson futó Davide Re még viszonylag hamar rájött, hogy valami nem oké, 150 méter után leállt, később a 8-ason haladó  Anthony José Zambrano is lestoppolt, de  Jonathan Jones csak futott tovább, valószínűleg azt hitte, annyira gyors, hogy még kitartott a pályaelőnye – a hetesen induló futó csak a nyolcason indulót látja maga előtt – , és így minden beleadott a győzelemért. A befutó után kellett rájönnie, hogy nem is futott rajta kívül más. 

A megismételt rajthoz kifulladva már nem lett volna értelme odaállnia, Zambrano sem próbálkozott újra. A már problémamentes futást a bahamai Steven Gardiner nyerte 44,51-gyel, a második helyen a 400 gát specialistájának számító Abderrahman Szamba érkezett 45,00-val. 

Rovatok