Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették a meggyilkolt kenyai hosszútávfutó férjét

2021. október 15., péntek 11:51

Őrizetbe vették a megölt Agnes Jebet Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutó gyilkossággal gyanúsított férjét.

Őrizetbe vették a 25 éves Agnes Tirop szörnyű gyilkosságának főgyanúsítottját – ismertette Twitter-oldalán a kenyai nemzeti nyomozó iroda (DCI).

A DCI szerint Rotich késelte halálra az atlétát. A közlés szerint a férfi menekülés közben autójával egy teherautónak hajtott. Jelenleg a rendőrség hallgatja ki Mombasában, ezt követően vádat emelnek ellene. Ibrahim Rotich-ot Mombasa Changamwe külvárosában fogták el, amint éppen egy szomszédos országba akart szökni az igazságszolgálatás elől – tette hozzá a kenyai nyomozó hatóság.

Tirop holttestét szerdán találták meg Iten városában található otthonában. A sportolót a nyakán és a hasán érte szúrás. Az atléta ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait betörték, ez arra utalhat, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek.

Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon is harmadik lett 10 000 méteren, a tokiói játékokon pedig 5000-en végzett a negyedik helyen. Szeptemberben pedig 30:01 percre javította a 10 kilométer tisztán női mezőnyben elért világcsúcsát.

Kenya elveszített egy ékszert

– írta Tiropra emlékező szerdai közleményében a Kenyai Atlétikai Szövetség.

(Index/MTI)

(Borítókép: Agnes Tirop a katari világbajnokságon. Fotó:  Alexander Hassenstein / Getty Images)

Rovatok