Index Vakbarát Hírportál

Márton Anita a müncheni Eb-re tervezi a csúcsformát

2022. május 10., kedd 09:58

Heti tíz-tizenegy edzéssel készül az idei versenyekre a súlylökő Márton Anita, aki az augusztusi atlétikai Európa-bajnokságra szeretne csúcsformába kerülni.

A fedett pályás világbajnok a közmédiának elmondta, hogy jól halad a rehabilitációja, a tréningeken minden munkát el tud végezni. Sikerült az egyensúlyt is megtalálnia hármas szerepköre, az anyaság, az edzések és szakosztályvezetői tevékenysége között. 

Szülési szabadsága utáni tavalyi visszatérése óta április 30-án, a Montenegróban rendezett versenyen ért el először 18 méter feletti eredményt, 18,24 méterrel győzött.

A munka az, ami az eredményeket hozza

– fogalmazott a riói olimpián bronzérmes Márton Anita. Hozzátette: sűrű év lesz az idei, sok nagy versennyel, Európa-bajnokságot és világbajnokságot is rendeznek 2022-ben. „Az Eb-re megvan a szintem, a vb-re ez 18,50 méter, amihez még 24 centi hiányzik” – mondta. Kiemelte, hogy a müncheni Eb-re várja a csúcsformát magától.

A távolabbi jövővel kapcsolatban a 33 éves atléta úgy fogalmazott, hogy egyelőre a jövő évi budapesti világbajnokságig tervez.

Rovatok