Index Vakbarát Hírportál

Minden diákot megmozgat az atlétikai világbajnokság

2023. február 26., vasárnap 18:43

Ajándék belépőjegyekkel és kedvezményekkel jutalmazza a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottsága azokat a diákokat, akik a minden magyarországi iskolában meghirdetett SULIHŐS program keretében részt vesznek az atlétikai programokon, illetve szeretnének ott lenni Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén.

 „Az vb megrendezésével a kormány és a szervezőbizottság nem csak azt a célt tűzte ki, hogy ez legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnokságra. Ez is fontos, hiszen felbecsülhetetlen értéket termet a nemzetkép, a turizmus terén Magyarország és a magyar gazdaság számára. Legalább ilyen fontos, és a vb 9 napján messze túlmutató cél, hogy a vb hatására minél több gyerek szeresse meg a sportot, ismerje meg az atlétikát, amely minden sport alapja és kezdjen el sportosan, egészségesen élni” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki ott volt vasárnap Budapesten a világbajnokság előprogramjába is illeszkedő BBU Föld alatti futás versenyen és díjakat adott át a gyerekfutamok nyerteseinek.

Áprilisban és májusban hét héten át tart hazánk összes iskolájában a SULIHŐS program, amelynek keretében az atlétika kap főszerepet a tornaórákon és a testnevelő tanárok szervezésében iskolai versenyeket tartanak, ezzel több százezer gyermekhez eljuttatva az atlétikát.

Amennyiben egy iskola részt vesz a programban, úgy a világbajnokság szervezői 23 db ingyenes jegyet biztosítanak számukra az augusztus 19-i nyitónapra. SULIHŐS hétpróba időszak: 2023. április 3. és május 21. között, 7 héten át.

A program szervezői ajánlást fogalmaznak meg, hogy milyen számokban versenyezzenek a gyerekek, de a testnevelő tanárok ezen belül teljes szabadságot kapnak, hogy milyen gyakorlatokat, feladatokat, kihívásokat választanak. A gyakorlatoknak az atlétikai versenyszámokhoz kell hasonlítaniuk.

Amennyiben az iskola részt kíván venni a SULIHŐS programban, ezt jeleznie kell a világbajnokság szervezői felé legkésőbb március 17-ig: sulihos@wabudapest23.hu

Ezen túl amennyiben egy iskola előzetes érdeklődést mutat a világbajnokság iránt és megszervezi, hogy a diákok csoportosan kilátogassanak a világbajnokság bármely napján a délelőtti vagy az esti programokra, a szervezők 50%-os kedvezményt biztosítanak a jegyek árából az esti eseményekre, míg a délelőtti programra egységesen 2023 forintos áron teszik elérhetővé a jegyeket.

Amennyiben egy iskola ezt a lehetőséget választja, úgy a hello@wabudapest23.hu címen kell szándékát a szervezők felé jeleznie.

2023. augusztus 19. és 27. között rendezik Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, a budapesti atlétikai világbajnokságot. Több mint 200 ország 2000 atlétája érkezik a versenyre, amelyet több mint egymilliárdan követnek majd a közvetítéseken keresztül és több százezren a helyszínen. A szurkolók táborát erősítik a január 1-én elindult szurkolói klub tagjai, akik részt vesznek a világbajnoksághoz kötődő sporteseményeken és így kedvezményes áron vehetnek jegyeket a vb-re. Minden információ a szurkolói klubról megtalálható a hetkoznapihos.hu oldalon, jegyek pedig továbbra is elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

További információk a SULIHŐS programról: sulihos.atletikaivilagbajnoksag.hu

Minden információ a vb-ről: atletikaivilagbajnoksag.hu

Jegyvásárlás: http://jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu

Rovatok