Index Vakbarát Hírportál

Schoberték után süllyedt le Csábi

2011. december 2., péntek 13:29

Szőts József, Csábi Bettina ügyvédje szerint védence nem tudott a Dream Food Kft.-ben zajló illegális tevékenységekről, írja a Népszabadság. Az ügyvéd nem cáfolta, hogy Csábi volt az említett cég tulajdonosa és az ügyvezetői feladatokat is ő látta el 2010 szeptemberéig, majd férje, K. István vette át a posztját. Szőts megemlítette még, hogy az ügynek semmi köze sincs a gyanúsított másik vállalkozásához, ami az egészséges életmódot népszerűsíti, Álomdiéta elnevezésű termékével.

Csábi és családja korábban Szentendrén élt, és közös vállalkozásuk volt Schobert Norberttel. Schobert, azok után, hogy Csábit és férjét őrizetbe vették a rendőrök, úgy nyilatkozott, hogy átverték őket a közös cégben. A lap forrásai szerint a sikertelen üzlet után költöztek vissza Bajára, de alacsonyabb jövedelmük miatt nem tudták fenntartani a korábbi életszínvonalukat. Csábi ezek után dolgozott a helyi televízióban és ügyvédjelöltként is. Házassága is megromlott, bár férjével még mindig együtt élt, mielőtt letartóztatták őket.

A világbajnok Csábit  múlt héten vették őrizetbe. A gyanú szerint adót csalt és okiratot hamisított. A harmadrendű gyanúsított, P. Hajnalka cége egy szlovák vállalat megbízásából vásárolt Romániában gabonát, amit papíron utaztattak, vagyis értékesítettek különböző országokon keresztül. Így mentesültek az áfa befizetése alól. A gabonát valójában Magyarországon hozták forgalomba, ebben működött közre a gyanú szerint a bokszolónő és volt férje, K. István.

Rovatok