Index Vakbarát Hírportál

Khan visszavágót kaphat a kalapos miatt

2012. január 7., szombat 13:26 | aznap frissítve

Újra megmérkőzhet egymással a WBA kisváltósúlyú világbajnoki övéért Amir Khan és Lamont Peterson, mivel eddig nem sikerült tisztázni, a decemberi címmérkőzésen ki volt az a férfi, aki az egyik pontozóbíróhoz lépett.

Akkor Khan pontozásos vereséget szenvedett, az IBF-nál és a WBA-nál is elvesztette a világbajnoki övet. A vereségért a bírót okolta, aki kétszer is megintette. Khan a meccs után jelezte, óvni fog, és szeretné elérni az eredmény törlését.

Khan csütörtökön újabb gyanús körülményt tárt a nyilvánosság elé, twitterén több képet is posztolt egy titokzatos férfiról. A meccs közben egy kalapos férfi többször is odalépett a WBA supervisorához, Khan szerint azért, hogy befolyásolja a meccs eredményét. A gyanút erősíti, hogy egy papírt is átcsúsztatott a supervisornak. "Ki ez a fickó?" - kérdezi a vesztes bokszoló.

Választ egyelőre még nem kapott. A WBA alelnöke, Gilberto Jesús Mendoza is állítja, ismeretlen számára a kalapos férfi, de nem zárja ki, hogy az IBF delegáltja volt. A WBA Khan twitje miatt mindenesetre vizsgálatot rendelt el.

"Újra kellene mérkőzniük egymással, de garantálni kell a fair körülményeket, és azt is, hogy  senki olyan ne mehessen oda az asztalhoz, akinek nincs jogosultsága" - vélekedett Mendoza.

„Ez az, amit mindig is akartunk. Már kértem én is az újramérkőzést, de Lamont Petersonéktól eddig semmilyen válasz sem jött. Ezért válaszottam a twittert, és posztoltam. Csak még egy esélyt akarok, egy semleges helyen, hogy bizonyítsam a szurkolóimnak, én vagyok az igazi bajnok, és én nyertem" - reagált Khan.

Az IBF január 18-áig nem kivánja kommentálni az ügyet, akkor hivatalos meghallgatást tartanak.

Rovatok