Index Vakbarát Hírportál

Cserbenhagyták, meghalt Erdei riválisa

2012. március 12., hétfő 09:39

Édesapjától hazafelé tartott a félnehézsúlyban kétszer is világbajnok mexikói Julio Cesar Gonzalez, amikor egy részeg sofőr elgázolta Guerrero Negro közelében – írta a sportofboxing.com.

Az elkövető nem segített az egykori bokszbajnokon, és mivel segítséget csak több mint egy óra múlva kapott, életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt.

Gonzalez 2001-ben háromszori padlózással lett világbajnok, de még abban az évben elveszítette az övét, mert az akkor pályája csúcsán lévő Roy Jonestól kikapott. Jones akkoriban kiütéssel nyerte meccseit, a mexikóit azonban még csak padlóra sem tudta küldeni.

A vb-címet 2003 októberében szerezte vissza, Dariusz Michalczewskit verte meg pontozással, a lengyelnek ezért nem sikerült zsinórban 49 meccset nyernie.

Ezúttal sem volt sokáig Gonzaleznél a vb-öv, mert következő összecsapására Erdei Zsoltot kapta, aki egyhangú pontozással múlta felül 2004 januárjában Karlsruhéban, a WBO címmeccsén.

Visszatérése innen már nem sikerült, 2007 óta nem volt győztes meccse, utolsó öt meccsét egyaránt elveszítette, igaz, világbajnokokkal bokszolt: Tavoris Clouddal és Clinton Woodsszal. Pályafutásának 49 profi meccséből 41-et nyert meg. 

Rovatok