Index Vakbarát Hírportál

Mayweather május 3-án Maidanával bokszol

2014. február 25., kedd 13:49

A súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. az argentin Marcos Maidana ellen lép ringbe május 3-án Las Vegasban, az MGM Grand kaszinóban.

A két fél a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-övéért és a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki címéért csap össze.

Mayweather, aki a szakemberek szerint a jelenkor legjobb profi öklözője, 45 eddigi meccsét megnyerte, legutóbb, tavaly szeptemberben a mexikói Saúl Álvarezt győzte le többségi pontozással. A meccs érdekessége volt, hogy Mayweather nem váltósúlyban, hanem nagyváltósúlyban mérkőzött meg Álvarezzel, s elnyerte a WBC vb- és a WBA szupervilágbajnoki övét.

Argentin riválisa 30 éves, és 38 meccse közül 35-ön győzött, háromszor pedig kikapott. Pályafutása legnagyobb sikerét decemberben aratta, amikor meglepetésre egyhangú pontozással legyőzte az addig veretlen amerikai Adrien Bronert és megfosztotta a WBA váltósúlyú világbajnoka címtől.

Floyd Mayweather ellenfélválasztása meglephette rajongóit, miután néhány hete szavazást tartott közöttük, hogy Maidana vagy a brit Amir Khan legyen-e a májusi riválisa. A szurkolók Khant szerették volna inkább a két öklöző közül.

Rovatok