Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a ringbe Antonio Margarito

2015. augusztus 18., kedd 15:34

A korábbi IBF/WBA/WBO váltósúlyú világbajnok Antonio Margarito (38-8 (27KO) közel négy évig bírta bunyó nélkül és még idén, év végén szeretne újra a kötelek közé lépni.  A 37 éves bunyós utoljára 2011 decemberében bokszolt és szenvedett csúnya TKO-s vereséget Miguel Cotto-tól

A Tornádó becenévre hallgató Margarito még a Manny Pacquiao elleni vereségekor szedett össze egy csúnya szemsérülést, amire még Cotto is szépen rádolgozott, ezért Margarito családja és orvosai unszolására befejezte a pályafutását.

A bunyós persze konzultált minden érintettel a visszatérésről és állítólag mindkét helyről zöld utat kapott. Margarito november-december tájékán szeretne ringbe lépni és néhány felhozó meccs után készen áll, hogy világbajnoki címért bokszoljon nagyváltósúlyban.

„Nem akarok rögtön világbajnoki övért bokszolni. Kell egy-két felhozó meccs, hogy bizonyítsam jó formában vagyok és a szemem is rendben van. Tudom, hogy még mindig a legjobbak közé tartozom, de előbb formába kell rázódjak.”

Margarito szeme nagyon csúnyán nézett ki a legutóbbi meccsén, ezért is érdekes lesz a visszatérése, és azért is, képes lesz-e felvenni a versenyt a súlycsoport legjobbjaival.

Rovatok