Index Vakbarát Hírportál

Klicsko még idén újra világbajnok lehet

2016. október 15., szombat 09:34

Tavaly novemberben nagy meglepetésre Tyson Fury legyőzte a nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicskót, a nyári visszavágó sérülés miatt elmaradt, az októberi pedig azért, mert a brit kokainnal bukott meg a doppingvizsgálaton.

Az ukrán egyértelműen elmondta, hogy mindenáron világbajnok akar lenni. A Bild pedig összeszedte a lehetőségeket.

A legvalószínűbb, hogy december 10-én Manchesterben kap egy meccset, és ő lehet a nála 14 évvel fiatalabb, vagyis 26 éves Anthony Joshua kihívója, aki az IBF legjobbja és júniusban védte meg először a címét. Joshuának erre a meccsre lefoglalták a manchesteri arénát.

Egy korábbi Klicsko-kihívó, David Haye már meg is szólalt, és szerinte gyerekjáték lesz Joshua győzelme az ukránnal szemben.

Ha ez nem jön össze, akkor a második nagy szervezet, a WBO felé tekinthet. Első sikereit ennél a szövetségnél szerezte, a helyzetet nehezíti ugyanakkor, hogy Joseph Parker október elsején ringbe lépett, és Dimitrenko legyőzésével kihívó pozícióba került. Az új-zélandi nem valószínű, hogy idén még egy meccset vállalna.

A harmadik opció, a WBA-címvédő Lucas Browne kihívása. A 37 éves ausztrál márciusban győzte le Ruszlan Csagajevet, azóta nem bunyózott. Browne akkor Groznijba utazott a meccs kedvéért, így akár egy hamburgi meccset is bevállalhatna december 10-én.

Klicskóék ugyanis lefoglalták a legnagyobb hamburgi csarnokot arra a szombat estére.

A WBC legjobbja most Deontay Wilder, ő július közepén bunyózott, hogy vele összecsapjon, arra nincs esély.

Rovatok