Index Vakbarát Hírportál

A Törpe Óriás már jobban áll, mint Mayweather

2018. augusztus 29., szerda 17:26

A thaiföldi Wanheng Menayothin már több győzelemmel rendelkezik, mint az elmúlt évtized egyik legnagyobb bunyósa, Floyd Mayweather: a veretlen bunyós szerdán sorozatban 51. profimeccsét is megnyerte, Mayweather 50 győzelemmel és vereség nélkül volnult vissza. 

Menayothin a boksz legalacsonyabb súlycsoportjában, a minimumsúlyban (46,7 kiló alattiak) hozta össze nagy sorozatát, és valószínűleg azzal is rekordot állított fel, hogy Thaiföldön kívül nem vívott meccset, pedig sokszoros világbajnok.

Szerdán a WBC bajnoki övét védte meg Pedro Taduran ellen. A Törpe Óriásnak, de szponzora után Ötcsillagos Grillcsirkének is nevezett bokszoló tizedszer védte meg címét, 51 győzelméből 18 volt KO.

Az 51 győzelme persze nem ér fel Mayweather teljesítményével, az amerikai öt különböző súlycsoportban szerzett világbajnoki címeket, és olyan legendákkal bunyózott közben, mint Oscar De La Hoya vagy Manny Pacquaio. Menayothin mindig maradt minimumsúlyban, ahol azért jóval kevésbé sűrű a mezőny, és nem is túl sok világklasszist termel ki.

A thaiföldi még a veretlenségi sorozatával sincs az élen, a mexikói Júlio César Chávez 87 győztes meccset vívott meg első vereségéig

Rovatok