Index Vakbarát Hírportál

Fury nemcsak magából, a 40. KO-ra készülő ellenfeléből is bohócot csinált

2018. október 3., szerda 20:49

Tyson Fury egyszer már volt a nehézsúly világbajnoka, és december 1-jén újra övet akar szerezni magának, a veretlen, 40 győzelemmel álló Deontay Wildert kéne ehhez legyőznie. A Los Angeles-i meccs amerikai promócióján Fury hozta a formáját, szétbohóckodta a New York-i sajtótájékoztatót.

Természetesen mindkét bokszoló kiütést ígért a másiknak. Fury-tól tűnik ez bátrabb ígéretnek, mert visszatérése óta csak kétszer meccselt, és ebből az egyik inkább a boksz paródiája volt, mintsem igazi küzdelem.

Fury persze önbizalomért sosem ment a szomszédba. „Bokszleckét fogok neki adni, és kiütöm. Nem tudom, melyik menetben, de amikor Deontay Wilder azt szeretné, hogy kiüssem, tudatni fogja velem. Amikor Deontay Wilderre nézek, nem egy magabiztos férfit látok. Fél tőlem. Már álmában is rám gondol. Tudja, hogy már vesztett."

A sajtótájékoztató legviccesebb jelenetét is Fury hozta, amikor szinte egymás szájában voltak Wilderrel, arról kezdett beszélni, hogy itt suttog a fülébe, hogy ő a bajnok, majd ezután Charlie Chaplint idézve megforgatta ellenfelét, és mintha csak ütések elől húzná el fejét, tűnt fel, Wilder hol egyik, hol másik oldalán.

Wilder nemcsak 40. KO-jára készül, de azt elég pusztítónak is tervezi: „Azt akarom, hogy a teste úgy nézzen ki, mintha túladagolta volna magát droggal."

Azért némi tiszteletet is elárult, tudja, hogy nem szabad leírni Fury-t, csak mert nem meccselt, egy bajnok gyorsan vissza tudja hozni a formáját.

Fury nem fél Wilder ütéseitől, azt mondta, egy balhoroggal majd elkapja a bordáinál. „Tudom, hogy a két keze olyan, mint a keksz. Elég könnyen eltöri, ha megüti ezt a nagy kopasz fejet."

Rovatok