Index Vakbarát Hírportál

A hatalmas ütéstől a fél szemére nem látott, mégis nyert a vérző fejű bokszoló

2019. szeptember 15., vasárnap 10:46

Akkora ütést kapott Tyson Fury az Otto Wallinnal vívott bokszmeccsen a harmadik menetben, hogy ezután végig nem látott a fél szemére. Mégis egyhangú pontozással megnyerte a Las Vegas-i meccset magyar idő szerint vasárnap hajnalban - írta az Nso.hu.

A 31 éves brit Tyson Fury eleve esélyesebb volt, ám a harmadik menetben Wallin egy balhoroggal felszakította a bőrt Fury jobb szeme fölött. A brit ökölvívó azonban nem adta fel, és hiába támadta Wallin a sebét, végigküzdötte a meccset.

A bírók végül egyhangú pontozással Furyt hozták ki győztesként, aki így veretlen maradt, míg Wallin 21. mérkőzésén első vereségét szenvedte el.

Győzelme után Tyson Fury rögtön kihívta egy visszavágóra Deontay Wildert, a meccs időzítése azonban Fury sérülése miatt kétséges.

A bokszolót ugyanis egy Las Vegas-i kórházba szállították a mérkőzés után, a sportoló apja azt nyilatkozta, lehet, műtétre is szükség lesz. Tyson Fury pedig azt mondta a meccs után a BBC-nek: "nagyszerű mérkőzés volt, megsérült a szemem, ami megváltoztatott mindent.

Az összecsapás nagy részében nem láttam arra a szememre.

Jó 12 menetet bokszoltunk. Deontay Wilder, téged akarlak legközelebb! Ez volt a negyedik meccsem, jó formába kerültem, jöjjön, aminek jönnie kell!" Wallin a meccs után azt mondta, hogy mindent megtett a győzelemért, de Tyson nagy küzdő és nagy bajnok.

Rovatok