Index Vakbarát Hírportál

Eb-ezüstérmes induló a hegyikerékpáros maratonon

2010.05.29. 19:20

A szilvásváradi Caprine Maratonnal vasárnap rajtol a hegyikerékpárosok T-Mobile Top Maraton sorozata, amelynek nyitó versenyén az Európa-bajnoki ezüstérmes svájci Andreas Kugler is rajthoz áll.

„Ilyen szintű versenyző korábban még sosem indult Szilvásváradon” - mondta az esemény szombati, szilvásváradi sajtótájékoztatóján Tarnai Csaba, a hétvégi viadal főszervezője.

A négy állomásból álló sorozat nyitó viadalára a teljes hazai élmezőnnyel együtt több mint 1400 hegyi bringás nevezett, akik a bükki hegyekben három távon, 39, 70 és 117 km-en mérik össze erejüket. A főszervező megerősítette: a folyamatos esőzések ellenére a pálya végig jól járható. A tavaly csapatban világranglista-első Andreas Kugler (Multivan Merida Biking Team) elmondta: a magyarországi mountain-bike versenyek körülményei európai összehasonlításban is megállják a helyüket, ezért szívesen jött.

A tájékoztatón elhangzott még, hogy a 6. T-Mobile Top Maraton sorozat következő versenye a július 4-i visegrádi nemzetközi MVM Duna Maraton lesz. Ezt augusztus 1-jén az idén új helyszínről, Felsőtárkányból rajtoló, sorrendben tizedik Bükk Maraton követi.

A sorozatot az augusztus 29-i Mátra Maraton - egyben magyar bajnokság - zárja, amelyet Eisenkrammer Károly főszervező a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába is bejegyeztetett. Mind a négy viadalt, így a szilvásváradit is szabadidős programok egészítik ki. A T-Mobile Természetjáró Túrákon bárki ingyen részt vehet, ráadásul a szervezők a kerékpárokat is térítésmentesen biztosítják az érdeklődőknek.



Rovatok