Index Vakbarát Hírportál

Szilvásváradon rajtol a Top Maraton hegyikerékpáros sorozat

2011.05.12. 10:50

Május 29-én a X. Specialized Maraton Szilvásvárad elnevezésű versennyel veszi kezdetét az idei Top Maraton hegyikerékpáros sorozat. A szervezők csütörtöki közleménye szerint a viadal, melyen a mezőny a lovasstadionból indul, sorrendben a 25. lesz a széria történetében. A maraton három távjára már a hónap közepén több mint ezer nevező regisztrált. Most vasárnapig még kedvezményes nevezést biztosítanak a rendezők.

Idén a hagyományoktól eltérően nemcsak az abszolút elsők kapnak kilométerenként ezer forintot, hanem távonként az abszolút második és harmadik helyezett is pénzdíjazásban részesül. A további helyezettek szilvásváradi hétvégéket nyerhetnek két fő részére, a tombola fődíja pedig egy Specialized kerékpár.

A fesztiválon ezúttal más sportágak is megmutatkoznak: a vasárnapi rajt előtt nordic-walking túra indul, a több mint száz farönkből, természetes és mesterséges akadályokból felépített pályán triál Magyar Kupa-futamot szerveznek, és szerepel a programban aggteleki kerékpáros teljesítménytúra, valamint paintball és bungee jumping is.



Rovatok