Index Vakbarát Hírportál

Armstrongot Hincapie is látta EPO-zni?

2011.05.21. 12:09

A CBS amerikai hírtelevízió szerint, George Hincapie is bevallotta nekik. hogy Lance Armsrtongot többször látta doppingszer használat közben. Hincapie a Twitterén mindezt cáfolja.

Tyler Hamilton után egy másik volt csapattárs, George Hincapie is állítólag azt vallotta: többször is látta, amint a hétszeres Tour de France-győztes kerékpáros, Lance Armstrong EPO-t használ.

A még aktív versenyző, aki mind a hét Tour-sikere alkalmával Armstrong mellett tekert, a CBS amerikai hírtelevízió szerint bevallotta a hatóságoknak, hogy mindketten EPO-t és tesztoszteront kaptak.

Hincapie a Twitteren reagált mindenre, tagadja, hogy bármiféle információt adott volna a CBS műsorának: "Megerősíthetem, sohasem beszéltem a a 60 Minutesnek. Fogalmam sincs honnan szedték ezeket az információkat".

Korábban az olimpiai bajnok Hamilton is azt állította, hogy Armstrong rendszeresen doppingolt.

"Ugyanúgy megkapott mindent, mint mi. EPO, tesztoszteron, vértranszfúzió - nyilatkozta a 40 éves amerikai versenyző. - Láttam az EPO-t Armstrong hűtőjében, mint ahogyan azt is többször, ahogyan beinjekciózza magába. Én is így tettem megannyiszor."

Armstrongot pályafutása alatt rengeteg alkalommal megvádolták azzal, hogy tiltott szereket használ, ám eddig semmilyen bizonyítékot nem tudtak felmutatni vele szemben.

A Twitteren már ő is reagált is a legújabb vádakra: "Több mint húszéves pályafutás, világszerte ötszáz doppingteszt versenyen és azon kívül is. Egyszer sem buktam meg. Lezártam az ügyet."



Rovatok