Index Vakbarát Hírportál

Két Asztanás bukott le doppinggal

2014.10.02. 13:31

Eritropoetinnel (EPO) fennakadt a doppingvizsgálaton Makszim Iglinszkij kazah kerékpáros, akinek testvére, Valentyin ugyancsak doppingolt. Mindkettőjükkel szerződést bontott az Asztana csapata.

A nemzetközi szövetség (UCI) csütörtökön jelentette be, hogy Makszim Iglinszkij augusztus elsején, négy nappal a Tour de France után produkált pozitív mintát, ezért felfüggeszti versenyzői engedélyét. A 129. helyen zárt bringás volt az egyik segítője a győztes olasz Vincenzo Nibalinak. Valentyin Iglinszkij szeptember közepén vallotta be, hogy tiltott szereket használt.

A 33 esztendős Makszimnak - aki 2007 óta szerepelt az Asztanában - a 2012-es Liege-Bastogne-Liege megnyerése volt a legjobb eredménye. A nála három évvel fiatalabb öccse, aki kisebb körversenyeken diadalmaskodott, a 2009 és 2012 közötti időszakot követően idén tért vissza a kazah klubhoz, amelynek ügyvezetője az az Alekszandr Vinokurov, akinek szintén volt doppingeltiltása, majd annak letelte után 2012-ben megnyerte a londoni olimpia mezőnyversenyét.



Rovatok