Index Vakbarát Hírportál

Túl sokat tököltek a cipőcserével, kirúgták őket a versenyről

2016.02.08. 10:42

A kerékpáros évadban kiemelt versenyeket a Közel-Keleten is rendeznek, sok csapat itt hozza formába magát a tavaszi klasszikusokra. Az idei Tour of Qataron azonban gyengébb a mezőny, mint szokott. Néhány csapat lemondta a résztvételt, de a sokszor nyerő Etixx-QuickStepet meg sem hívták, mert a bringások képtelenek voltak normálisan viselkedni.

Az Etixx az előző tíz katari körversenyből nyolcat megnyert, joggal számíthatott favoritnak idén is. Most azonban esélye sem lesz a belga csapatnak, rajthoz sem állhat. A Katari Kerékpáros Szövetség elnöke nem látja őket szívesen, mert a korábbi években nem mutattak elég tiszteletet a bringások.

„Arra kértük őket, hogy a beérkezés után ne adjanak azonnal interjúkat, mert az eredményhirdetésre szűkre szabott volt az időnk az élő adásban. De nekik a még a cipőcsere is túl sokáig tart. A női Tour of Qataron nem is volt szükség cipőcserére, de a QuickStep még széket is kért, hogy cipőt válthassanak. Lefeküdtek és interjúztak. Éveken keresztül mondtuk nekik, hogy ne tegyék, de továbbra is ezt csinálták" – panaszkodott Kalid Bin Alial-Táni.

A sportvezető arról is beszélt, hogy tavaly már külön felkértek egy szervezőt, hogy sietesse a QuickStep-bringásokat, de azok tiszteletlenül beszéltek vele, sőt még be is intettek a nőnek.

A belga csapat decemberben jelentette be, hogy nem megy Katarba, de akkor sportszakmai indokokról beszéltek.



Rovatok