Index Vakbarát Hírportál

A kínaiak a kerékpársportot is megvehetik kilóra

2016.04.21. 12:14

Egyre többször kerülnek elő azok a híresztelések, hogy Vang Csien-ling (Wang Jianlin), a kínai Dalian Wanda Group igazgatója a kerékpársportba is befektethet. Nem alulról építkezne, a Tour de France-ot és Giro d'Italiát rendező cégeket vásárolná fel.

A SportPro egyik szerkesztője kapott állítólag megbízható információkat arról, Vang Csien-ling ajánlatot tett a Tourt szervező ASO-ra és a Girót rendező RCS Sportsra. Mindkét szervezethez számos más nagy verseny is kapcsolódik, szinte a teljes kerékpáros szezont lefedik az eseményeik.

Kína az utóbbi években a futballt tarolta le, soha nem látott átigazolási díjakat fizetnek ki kínai csapatok európai és dél-amerikai játékosokért, de más sportágakba is befektetnek.

Az ingatlanbiznisziben érdekelt Dalian Wanda Group elég agresszíven szerez befolyást a sportban, a cég az Atlético Madrid részvényeinek húsz százalékát birtokolja, és a triatlonba is bevásárolta magát. A legnagyobb hosszútávú versenyeket rendező és felügyelő Iroman Triathlonért 650 millió dollárt fizetett.



Rovatok