Index Vakbarát Hírportál

Ijesztő tömegbukás szakította szét a mezőnyt

2017.05.25. 15:22

Csúnya tömegbukással zárult a Belgium Tour első szakasza szerdán. A hajrá utolsó kétszáz méterén a boly elején elesett valaki, utána pedig beindult a dominóeffektus. Szerencsére csak néhányan szenvedtek komolyabb sérülést.

A körversenyek első szakaszai mindig veszélyesek, nem érzik még egymást a versenytársak, és mindenki elég friss ahhoz, hogy a győzelemért hajtson. A Belgium Tour első etapján is nagy volt a helyezkedés a célegyenesben, így mehettek össze a kerékpárosok. A nagy, 60 kilométer per óra feletti sebességben pedig az első bukás hozta a többit, nem volt idő fékezni.

A bukás után csak egy kisebb csoport mehetett a hajráért. A szakaszgyőzelmet végül Bryan Coquard (Direct Energie) húzta be.

"Próbáltam egy kis helyet találni, hogy előre mehessek. Néhány centire jobbra mentem valaki kerekétől, amikor az bemozdult. Az én kerekem is kiment, aztán a földre kerültem" – mondta a bukás után Edward Theuns, a Trek-Segafredo bringása, akire még rá is zuhant néhány versenytársa.

A legsúlyosabb sérülést Martyn Irvine szerezte. A korábbi pályakerékpáros világbajnok a csípőjén szenvedett hajszáltörést. Várhatón öt-hat hetet kell kihagynia.



Rovatok