Index Vakbarát Hírportál

A palánkra szorították, de így sem lehetett lesprintelni Vivianit

2018.05.06. 18:12

Elia Viviani a legerősebb sprinter most a Giro d'Italián, a Quick-Step bringása szombat után vasárnap is szakaszt nyert. Az eilati mezőnyhajrában sem volt egyszerű dolga, ki kellett könyökölnie a győzelmet. 

A Giro harmadik, egyben utolsó szakaszát rendezték meg Izraelben, keddtől már Olaszországban, Szicíliában teker majd a mezőnyt. A vasárnapi etap 229 kilométerén túl sok emelkedő nem volt, de a mezőnynek keresztül kellett vágnia magát a Negev-sivatagon, ahol az időnként keresztbe fújó szél azért megdolgoztatta a bringásokat. 

Szökevényeknek nem lehetett esélye, a szakasz profilja a sprintereknek és a mezőnyhajrának kedvezett. A sprinterek csapatai hajtották is a mezőnyt, hátszélben időnként 70-80 km/h-s tempóval is tekertek.

Az utolsó kilométereken a Bora-Hansgrohe próbált meg irányítani, és úgy tűnt, hogy a végső hajrát megindító Sam Bennett meg is tudja szerezni a győzelmet a csapatnak, de Viviani ellen nem volt esélye, még úgy sem, hogy az ellenfelét fokozatosan a pálya széli kordon felé szorította. Vivani ügyesen visszakönyökölt, és még egy tempóvesztéssel együtt is újra fel tudott gyorsulni. Neki volt a legjobb a végsebessége, Sacha Modolo jött be a második helyen, Benett csak a harmadik lett.

Eredmények:

3. szakasz, Be'er-Sheva - Eilat, 229 km:
1. Elia Viviani (olasz, Quick-Step Floors) 3:02:09 óra
2. Sacha Modolo (olasz, Team EF), azonos idővel
3. Sam Bennett (ír, Bora) a.i.

    Az összetett élcsoportja:
1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC) 9:05:30 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1 mp hátrány
3. Jose Goncalves (portugál, Katyusa) 13 mp hátrány



Rovatok