Index Vakbarát Hírportál

Giro: Froome leszakadt a hajrában

2018.05.08. 22:49

A Giro d'Italia három izraeli szakasz után Olaszországban, Szicíliában folytatódott. A negyedik etapot Tim Wellens (Lotto Fix All) nyerte. Rohan Dennis (BMC) megőrizte a rózsaszín trikót Chris Froome viszont közel húsz másodpercet veszített. 

A Catania és Castiglione közötti 202 kilométeren igazán nagy hegyek nem voltak, de a folyamatos szintezés és az aktív versenyzés próbára tette a kerékpárosokat. Szökevényeknek ezúttal sem adott teret a mezőny, várható volt, hogy az összetett győzelemre pályázók illetve csapataik ellenőrzésük alatt tartják a versenyt.

Az utolsó kilométereken már együtt is volt az esélyesek bolya, amelyben a helyezkedésnek különösen nagy szerepe volt, mert jellegzetes Giro-befutó volt, összeszűkülő városi utakkal, éles kanyarokkal és egy rövid, 800 méteres, de meredek kaptatóval. 

A helyezkedés nem is sikerült mindenkinek, egy szűk szakaszon az egyik favorit, Chris Froome is hátul ragadt, így lemaradt az élcsoporttól, a szakaszgyőztestől 21, a rózsaszín trikóstól 17 másodpercet kapott, így összesen már 55 másodperc a hátrány. Igaz, a szakasz után arról beszélt, hogy egyre erősebbnek érzi magát az időfutam előtti bukása óta. 

A szakaszgyőzelemért az UAE bringása, Valerio Conti nyitott messziről támadást, de a mezőny utolérte őt is. Ezután a Michelton-Scott állt az élre, sikerült is szétszakítaniuk a sort, Simon Yates szeretett volna javítani az összetettben. 

Az utolsó pár száz méteren Enrico Battaglin (Lotto Jumbo) jött előre, de a végére kicsit elfogyott, a második helyen beérő Michael Woods is lekerülte a szakaszt megnyerő Wellens mellett. 

Eredmények:
4. szakasz, Catania-Caltagirone, 202 km:
1. Tim Wellens (belga, Lotto Fix All) 5:17:34 óra
2. Michael Woods (kanadai, Education First-Drapac) azonos idővel
3. Enrico Battaglin (olasz, Lotto NL) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC) 14:23:08 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1 másodperc hátrány
3. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 17 mp h.



Rovatok