Index Vakbarát Hírportál

Froome újra bukott a Girón, de nem hagyta magát

2018.05.13. 11:41

Szombaton Richard Carapaz (Movistar) történelmet írt a Giro d'Italián, ő lett az első ecaudori kerékpáros, aki szakaszt tudott nyerni valamelyik háromhetes körversenyen. Az összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet. Chris Froome másodszor bukott az idei Girón, de ezúttal is nagyobb gond nélkül megúszta.

A nyolcadik szakasz volt az idei második hegyi befutós szakasz, az összetett top 10-es versenyzőktől vártak támadásokat, de végül egy viszonylag ismeretlen kerékpáros szerezte meg a győzelmet. Carapaz a céltól két kilométerre indított támadást, de az esős időben nem volt képes senki sem utolérni. 

A favoritok közül Thibot Pinaut (FDJ) húzta meg az utolsó kilométert, de nem tudott számottevő előnyt szerezni, végül Davide Formolo mögött szerezte meg a harmadik helyet és azért járó négy bónusz másodpercet. Pinot így összetettben a negyedik helyen áll, 41 másodperces a hátránya Yatesszel szemben. 

A több favoritnál nincs jelentős változás, Chris Froome (Sky) kellemetlen helyzetbe került a céltól 5,5 kilométerre, egy hajtűkanyarban a vizes aszfalton kicsúszott a hátsó kereke a boly közepén, és elesett. Gyorsan visszaült a kerékpárjára és csapattársai segítségével egy kilométeren belül felzárkózott a bolyra, nem veszített újabb másodperceket. 

8. szakasz, Praia a Mare–Montevergine di Mercogliano
1. Richard Carapaz (Ecu) Movistar, 5:11:35
2. Davide Formolo (Ita) Bora-Hansgrohe +7mp
3. Thibaut Pinot (Fra) FDJ

Összetett:
1. Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 31:43:12
2. Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb +16 mp
3. Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott +26 mp
4. Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ +41 mp
5. Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida +45 mp
6. Rohan Dennis (Aus) BMC +53 mp
7. Pello Bilbao (Esp) Astana +1:03
8. Richard Carapaz (Ecu) Movistar Team +1:06
9. Chris Froome (GBr) Team Sky +1:10
10. George Bennett (NZl) LottoNL-Jumbo +1:11



Rovatok