Index Vakbarát Hírportál

Kazincbarcika mentette meg a magyar Tourt

2018.06.28. 13:48

Budapest helyett Kazincbarcikán lesz a Tour de Hongrie zárószakaszának befutója, derült ki a verseny hírleveléből. Az eredetileg tervezett progamon azért kellett változtatni, mert a kerékpárverseny nem kapott területhasználati engedélyt a fővárosban.

A magyar Tour ötszakaszos, ebből az utolsó lett volna a budapesti. A verseny főszervezője, Eisenkrammer Károly azt írta, a kényszerű módosítás miatt észak-magyarországi városokkal vették fel első körben a kapcsolatot, hiszen a negyedik etap Miskolcon zárul. Azokat a városokat kérdezték meg, amelyek 2019-ben szerettek volna célvárossá válni. 

Így jött szóba Kazincbarcika is, ahol igen választ kaptak. Ezután térképezték fel az helyszínt, ahol a versenyhez megfelelő utakat és mutatós környezetet is találtak.

„A Magyar Televízió M4 sportcsatornájának műsorrendjéhez igazodva, 2018. augusztus 19-én vasárnap délután 12:40-kor lesz a rajt, és a Kazincbarcika–Edelény–Szendrő–Jósvafő–Aggtelek útvonalon hajtanak a sportolók a szlovák határ irányába. Az M4 televízió adásába 14:00 órától, a jósvafői emelkedő előtt kapcsolódhatnak be a nézők, és innen már élőben lehet szurkolni a magyaroknak. Aggtelektől Felsőnyárádon át dél felé vezet a szakasz útvonala. A cél előtti utolsó látványos, komoly emelkedő Sajókaza előtt lesz, innen már csak 15 kilométer Kazincbarcika, ahol öt darab, 6 kilométeres városi kör vár még a mezőnyre. A cél a Városháza és a nemrég átadott Don Bosco Sportközpont közötti területen lesz." – olvasható a verseny közleményében.



Rovatok