Index Vakbarát Hírportál

A bolyból vették fel, ahogy Froome fejre áll

2018.07.08. 08:40

A Tour de France első szakasza rémálomszerűen kezdődött jó pár bringásnak a mezőnyből. Olyan favoritok is időhátrányt kaptak, mint a címvédő Chris Froome (Sky) vagy Nairo Quintana (Movistar) és Richie Porte (BMC). Froome bukásáról egy bringára szerelt kamera készített felvételt.

Az első szakasz után több versenyző is elmondta, a háromhetes versenyeken minden szakaszon elöl kell tekerni a mezőnyben, hogy egy bukás miatt ne kerüljenek feleslegesen hátrányba. A 201 kilométeres szakaszon az utolsó 20 kilométeren vadult be a mezőny. Froome körülbelül 195 kilométernél bukott. A közvetítésben nem látszott jól az esése, de az egyik versenytársa, a Lotto-Soudal bringása, Jasper De Busyt rögzítette a balesetet a kerékpárjára szerelt kamerával.

Nagy volt a helyezkedés a nem túl széles úton, Froome Rick Zabel mellett próbált megmaradni rajta. Nem sikerült neki, letért az útról, és a kormányán átesve egy árokban kötött ki. Elég gyorsan felpattant és folytatni tudta a versenyt. A mögötte menő De Busyt is letért egyébként az árokba. Froome végül 51 másodperces hátránnyal ért célba.

„Mindig is tudtuk, hogy lesznek majd olyan napok, amelyek megjósolhatatlanok. Mi a boly elején mentünk, az első harmadban. Elég kaotikusra sikerült a sprinterek miatt, de ilyen egy kerékpárverseny. Nem sérültem meg. Még hosszú út áll előttünk Párizsig" – nyilatkozta a szakasz után Froome. Egyik nagy riválisa, Quintana azzal vigasztalta magát, hogy nemcsak ő, hanem Froome is időt veszített. Quintana mindkét kerekét eltörte, amikor egy járdaszegélyre hajtott.

Több olyan kritika is elhangzott, hogy hiba volt nem időfutammal kezdeni az idei Tourt, mert így az első szakaszon az összetettben érdekeltek és a sprinterek is mind előre akartak kerülni a mezőnyben, de ennyi hely nincs az utakon.



Rovatok