Index Vakbarát Hírportál

Rendőrmotoros miatt bukott, csigolyáját törte a Tour-negyedik

2018.07.20. 08:37

Csigolyatörés miatt feladta a Tourt Vincenzo Nibali, az összetett negyedik helyén álló olasz bringás, aki a csütörtöki Alpe d'Huez-i befutó előtt 3,8 kilométerrel ütközött egy motorossal. Nibali ekkor még visszaült a kerékpárra, sőt, a szakaszgyőztes Geraint Thomas mögött 13 másodperccel ért célba, de a szakasz után kórházba szállították, ahol kiderült, az esésben eltört az egyik csigolyája, így nem folytatja a versenyt.

A 2014-es Tour-győztes elmondta, hogy a hegyre fel Chris Froome mögött haladt, amikor egyszer csak elfogyott előttük a hely, az őket felvezető két motorosrendőrből az egyik lelassított, neki kerülnie kellett, és emiatt esett el, hiszen ha nincs ott a motoros, vagy megy tovább, elfértek volna az úton.

„Magam sem tudom, hogyan is vagyok” – mondta Nibali a röntgenkamion meglátogatása előtt, csak annyit tudott, hogy fáj a háta. Végül mentőautóval szállították a 65 km-re található grenoble-i kórházba, ahol kiderült, olyan súlyos a sérülése, hogy nem folytathatja a versenyt.

Egy szurkoló által rögzített videón jól látható, hogy nem csak helyből volt nagyon kevés az úton pont a szurkolók miatt, de füstbombák miatt látni is alig lehetett.

Az esést egyébként valószínűleg közvetlenül a nézők is okozták, de közöttük még lett volna elég hely a motoros nélkül.



Rovatok