Index Vakbarát Hírportál

Berepültem az erdőbe, és egy sziklához csaptam a fenekemet

000 17X4D8
2018.07.26. 11:38

Nagyot bukott Peter Sagan a Tour de France 17. szakaszán, de megúszta kisebb sérülésekkel és folytatja a versenyt a szlovák világbajnok. Ha eljut a párizsi célig, övé lesz a pontverseny győztesének járó zöld trikó.

Sagan az egész mezőny egyik legtechnikásabb kerékpárosa, szinte sosem bukik, a Pireneusok egyik lejtmenetében viszont most elesett.

„Egy kanyarban buktam, az ívben hibáztam. Gyors kanyarnak tűnt, de aztán a kelleténél többet mentem jobbra. Fékeztem, de már nem volt elég. Aztán berepültem az erdőbe és a nagy sziklához csaptam a fenekemet" – nyilatkozta a szakasz után Sagan.

A bukás után visszaült a kerékpárjára és még a limitidőn belül célba ért, 26 percet kapott az etapgyőztes Nairo Quintanától. Megkérdezték, folytatja-e.

„Nagyon könnyű lenne most csak úgy hazamenni, de két vagy három nappal Párizs előtt nem teszem. Szörnyű lenne. Van néhány horzsolásom és bevertem a farizmomat, de remélem egy-két nap múlva jobb lesz már." – idézte a bringást a Cyclingnews.

Sagant röntgenre is elvitték, törése nincs, de a csapat csütörtökön dönt majd arról, versenyben tartja-e a zöld trikóst. A szlovák már kedden megnyerte a pontversenyt, behozhatatlan az előnye, de Párizsig el kell jutnia.

Csütörtökön egy viszonylag könnyű szakasz vár a mezőnyre, Sagannak előnyös mezőnyhajrá várható, de kétséges, hogy ilyen állapotban ott lesz-e az élen.



Rovatok