Index Vakbarát Hírportál

Csak imádkozunk a mennyekbe, hogy megnyíljon előttünk az út

2018.08.15. 12:20

Az idei Tour de France egyik nagy vesztese Vincenzo Nibali volt. A olasz bringás egy szurkoló miatt törte el egyik csigolyáját és adta fel kényszerűségből a versenyt. Nibali most a szurkolóknak és a Tour-szervezőknek is nekiment.

Nibali az Alpe d'Huez-en bukott, mert a kormánya beleakadt egy szurkoló kamerájának zsinórjába. A szakaszt még befejezte, de másnap már nem ült fel a bringájára. Csigolyatörést szenvedett, amivel később meg is műtötték.

„Bizonyos szempontból a kerékpározás cirkusszá vált. Kellenek szurkolók, de az nem jó, ahogy most van. Az emberek túl sokat isznak, csak azon vannak, hogy feltűnjenek a tévében. Amikor az út közepén állnak, gyakran zászlókkal, vakon kerékpározunk, nem látjuk, hogy merre megyünk, és csak imádkozunk a mennyekbe, hog megnyíljon előttünk az út" – mondta Nibali a Gazzetta dello Sportnak.

A kerékpáros csapata, Bahrain-Merida fontolgatja, hogy bepereli a versenyt szervező ASO-t, hogy nem biztosította körültekintően az útvonalat. Nibali szerint a csapat anyagi károkat is elszenvedett azzal, hogy korán fel kellett adnia a Tourt.

„És - bár ő soha nem panaszkodott -  az elfogadható, hogy Froome-ot megütik miközben a munkáját végzi? A bukásom előtt kapott egyet. Túl gyakori, hogy őrült helyzetekben tekerünk."

Nibali szerint az is nagyon veszélyes volt, hogy bukása után rögtön felkapta a földről egy szurkoló, miközben egy rossz mozdulat miatt akár le is bénulhatott volna. Amikor beért a célba, le sem tudott szállni a bringájáról.

A bringás felépülését három hónapra becsülték, de gyorsabb a rehabilitácója, várhatóan ott lesz az augusztus 25-én rajtoló Vuelta a Espanán. A háromhetesen nem lesznek győzelmi ambíciói, inkább csak jó felkészülés lehet neki a szeptember 23-ai világbajnokságra.



Rovatok