Index Vakbarát Hírportál

A világ körüli út kellős közepén lopták el a fiatal bringás biciklijét

2018.10.17. 14:24 Módosítva: 2018.10.17. 14:45

Valószínűleg nem sokan ismerik a 18 éves brit bringás, Charlie Condell nevét, pedig nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan ő lesz a legfiatalabb ember, aki valaha körbetekerte a földet, erre azonban úgy néz ki, még várni kell egy kicsit, ugyanis Ausztráliában valaki keddre virradóra ellopta a fiatal srác biciklijét – írja a Sky News.

Condell Európát és Ázsiát már le is tudta, és éppen 102 napja tekert, mikor hétfőn megállt az ausztráliai Townsville városában, hogy egy hostelben töltse az éjszakát. A Colin névre hallgató, durván másfélmillió forintot érő bringáját a garázsban parkolta le, a bicikli azonban reggelre nyomtalanul eltűnt.

A fiatal brit Facebookon, egy biciklik adásvételével foglalkozó csoportban próbálta meg visszaszerezni a bringáját, a helyiek pedig segítőkészek is voltak: volt aki rögtön végignézte az összes helyet, ahol a "város söpredéke" gyülekezni szokott, és felajánlotta azt is, hogy

ha meglát valakit az ellopott biciklin, azt jól összeveri.

A kerékpáros földkerülés rekordját tartó Mark Beaumont is megpróbált segíteni Condellnek, Twitterén azt írta, ha bárki tud segíteni, akkor ne habozzon felkeresni a fiatal bringást.

Condell egyébként a jelek szerint nem izgulja túl a dolgot, azt mondta, hogy ha csütörtök estig nem lesz meg a bicikli, akkor vesz egy másikat, és azzal folytatja majd az útját, a kényszerpihenő alatt pedig fogta magát, és elment koalákat, meg madarakat nézni.



Rovatok